De geschiedenis van Hotel Aalders

Hotel Aalders kent een rijke geschiedenis. Het gebouw werd opgericht in 1903 en diende tijdens de jaren 1940 als herberg. In september 1955 nam de eerste generatie van de familie Aalders zijn intrek in dit pension, en in 1962 besloten ze het pension om te dopen tot Hotel Aalders, wat het begin markeerde van een prachtig familiebedrijf.

Één jaar later

Een jaar later begon de tweede generatie, Bart Aalders en zijn vrouw Nettie, beiden te werken in het hotel. Een interessant detail: Nettie is geboren in 1942 in de herberg, die nu bekend staat als Hotel Aalders! Vanaf 1965 namen ze de volledige controle over het hotel op zich, terwijl Jelle Aalders (eerste generatie) een hotel in Groningen beheerde. In die tijd waren lange werkdagen van vroeg in de ochtend (6:00 uur) tot laat in de avond (1:00 uur) de norm.

Enkele veranderingen in ons majestueuze gebouw

In 1984 hoefden ze eindelijk minder trappen te beklimmen in dit majestueuze gebouw, omdat er een lift in het hotel werd geïnstalleerd. Dit was geen gemakkelijke taak in een structuur die teruggaat tot het begin van de jaren 1900. Hetzelfde jaar betekende de betrokkenheid van de derde generatie in het familiebedrijf, toen Bart Aalders junior toetrad. Helaas overleed Jelle Aalders in 1988, wat de overgang van eigendom markeerde van de eerste generatie naar de tweede, Bart en Nettie.

De nieuwste generatie

In 1990 begon Sabine, het tweede kind van Bart en Nettie, ook te werken bij Hotel Aalders. In 2008 begon Rick Aalders zijn carrière in het hotel als de Hotel Manager en uiteindelijk directeur. In 2018 trad Rory Aalders, de tweede zoon van Bart Jr., toe tot Hotel Aalders. Na enkele jaren in verschillende afdelingen te hebben gewerkt, nam hij de functie van Front Office Manager op zich.

Vier Generaties, Ontelbare Verhalen

Met vier generaties betrokken bij het hotel zijn er talloze anekdotes en herinneringen te delen. Deze variëren van Jelle Aalders' chocoladeverkoop tot de verschillende indelingen van het hotel door de jaren heen. Zo was de bar bijvoorbeeld vroeger de keuken en het voorste gedeelte van de ontbijtzaal was de woonkamer.

Boek nu