Hotel Aalders Geschiedenis

In 1903 werd de eerste steen gelegd van het pand waar Hotel Aalders vandaag de dag gevestigd is. Vanaf de jaren ’40 had het al de functie van pension. In september 1955 verhuisde de eerste generatie van de familie Aalders naar de Jan Luykenstraat. Zij besloten in 1962 het pension om te dopen in Hotel Aalders. De start van een prachtig familiebedrijf.

Een jaar later treden Bart Aalders en zijn vrouw Nettie, de tweede generatie, in dienst van het hotel. Frappant detail: Nettie werd in 1942 in het pension geboren, wat nu Hotel Aalders is. In 1965 managen zij het hotel volledig en Jelle Aalders (eerste generatie) geeft leiding aan een hotel in Groningen. Werkdagen van ’s ochtends vroeg (6.00 uur) tot ’s avonds laat (1.00 uur), waren in die tijd heel normaal.

In 1984 hoefden er in ieder geval minder trappen gelopen te worden in het statige pand, want toen werd er een lift in het hotel gebouwd. Geen eenvoudige klus in een pand dat begin 1900 werd gebouwd. Ook doet de derde generatie in 1984 zijn intrede in het familiebedrijf: Bart Aalders junior treedt in dienst bij Hotel Aalders. Helaas overlijdt Jelle Aalders in 1988, het moment waarop het eigendom van de eerste generatie overgaat naar de tweede generatie, Bart en Nettie.

Ook de tweede telg van Bart en Nettie is werkzaam bij Hotel Aalders: Sabine treedt in 1990 in dienst. In 2008 start Rick Aalders in het hotel, dus ook de vierde generatie is werkzaam in het hotel. In 2014 besluiten Bart Aalders Sr. en Nettie het wat rstiger aan te willen doen en dragen zij de dagelijkse leiding over aan de kinderen en kleinzoon. Zij zijn beide nog steeds de eigenaren van Hotel Aalders.

Met vier generaties in het hotel, zijn er heel veel mooie anekdotes en herinneringen op te halen: van de chocolade verkoop van (over)grootvader Jelle Aalders, tot aan de verschillende indelingen die het hotel gekend heeft… bv de bar was de keuken en de voorkant van de ontbijtruimte was de woonkamer….